Coronavirus en FIP
Feline Infectieuze Peritonitis
Home.Wat is FIP?.Hoe kunt u helpen?.FIP agenda.Nieuws.Gastenboek.Contact.
Laatste reactie GB

 

In memoriam

Deze website is opgedragen
aan alle dierbaren die zijn
overleden aan gevolg van FIP.

Boven in het menu vind u
een knopje naar de Regenboog
brug, waar u een foto kunt
plaatsen en steun bij elkaar
kunt vinden door uw verdriet,
uw verhaal en ervaringen met
elkaar te delen.

 

De regenboog brug

Ter nagedachtenis aan

Artos de Luro
Hopper van Anatolios
2010/2011 © Coronavirus en FIP

13-06-2011

Oprichters M. Stubbe en A. Hendriks: Wij gaan afscheid nemen van deze website, het is voor ons wegens omstandigheden niet meer haalbaar om verder te werken aan deze website. We willen deze website niet uit de lucht willen halen omdat veel mensen hier steun vinden en de benodigde informatie, hebben wij besloten deze website binnenkort over te dragen aan Marika. Via deze weg willen we Marika hartelijk bedanken voor het overnemen en dat ze kattenliefhebbers de gelegenheid blijft bieden om deze website te bezoeken.

01-02-2011

Helaas hebben wij onze doelstelling niet kunnen realiseren, vandaar dat wij niet meer met het onderzoek aan FIP kunnen meewerken. Wel zullen wij deze website in de lucht proberen te houden om u te voorzien van zoveel mogelijk informatie omtrent FIP en zodat u u dierbare een plekje kunt geven in de regenboogbrug. Mochten de kosten te hoog worden voor het online houden van deze website zullen wij genoodzaakt zijn om deze website te sluiten. Tot die tijd zullen wij proberen om deze website up to daten te houden met de nieuwste ontwikkelingen.

BRON: Faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht

FIP-serologie

De vraag naar FIP-serologie is de laatste jaren sterk afgenomen. Omdat dit leidt tot minder monsters per run, was het oude tarief voor de FIP-serologie niet meer toereikend.
Daarnaast is de diagnostische en preventieve waarde van de uitslag beperkt. Kijk op de beslisboom om tot een diagnose FIP te komen (overgenomen uit het Diergeneeskundig Memorandum.

Om het gebruik van de "FIP titer" niet te bevorderen, heeft het VMDC besloten de FIP serologie niet meer standaard aan te bieden. Voor de ' bewuste ' aanvragers is het nog wel mogelijk. Het nieuwe tarief is € 36,80. De test wordt op dinsdagochtend gedaan.

Informatie

Voor vragen over het of naar aanleiding van het bovenstaande dan wel voor advies met betrekking tot de ' kattenvirus' - diagnostiek in het algemeen, kunt u ons bellen (8.30 - 17.00) via 030- 253 12 42.

25-08-2010

Na een persoonlijk gesprek met de faculteit is ons duidelijk geworden hoe wij en u kunnen meehelpen met het onderzoek. Het is de bedoeling dat er een database wordt aangemaakt waar u als cattery of waar meerdere katten bij elkaar leven kunt inloggen met een eigen persoonlijk inlogcode waar gedurende 1 a 2 jaar alle gegevens in worden bij gehouden omtrent de katten zoals: de geboorte van kittens en het verloop hiervan, de volwassen katten en het verloop hiervan, het plaatsen van kittens, het herplaatsen van volwassen katten, het fokken, veranderingen omtrent de katten, ziektes, inentingen, enzovoort. Het moet nog helemaal uitgewerkt worden en dat kan nog eventjes duren met namen ook omdat we op zoek zijn naar iemand die voor ons zo’n database kan aanleggen/maken. Doordat u kunt inloggen met een persoonlijke inlogcode blijven uw gegegevens anoniem en kunnen deze alleen ingezien worden door u zelf door de beheerders van deze website en door de faculteit.Wij zijn nu dus opzoek naar iemand die ons wil helpen met het aanleggen/aanmaken van een database aangezien deze website vrijwilligerswerk is en wij geen sponsors hebben die ons willen steunen om iemand hiervoor te betalen, zijn wij op zoek naar iemand die ons hierin wil(len) steunen door middel van het maken van een database of door middel van een financiële ondersteuning voor het laten maken van een database.Mocht u ons willen helpen neemt u dan contact met een van ons op via de contact pagina met de contactpersonen van de Coronavirus en FIP website.

18-06-2010

De nieuwste ontwikkelingen vind u hier >> Nieuwe ontwikkelingen veel is nog hetzelfde met enkele aanpassingen. Aandacht wordt besteed aan: mutatie, het aantal katten in een cattery, infectie van jongen katten waaronder kittens. Ook wordt er aandacht besteed aan risicofactoren waaronder stress, vroeg castratie/sterilisatie, enzovoort.   Heeft u vragen over dit onderwerp stuurt u ons een email, wij leggen deze vragen voor aan Dr. Herman Egberink. Zodra wij de antwoorden weten worden deze op de pagina ‘Veel gestelde vragen’ anoniem geplaatst.Verder vind u aanpassingen bij doel onderzoek en maatregelen (ABCD).

23-04-2010

Er is een hele organisatie voor nodig om onze doelstelling te realiseren daarom hebben wij meer tijd nodig om dit te verwezenlijken. Dr. H. Egberink is samen met zijn collega’s en studenten bezig hoe we dit samen kunnen aanpakken. Tevens wordt er ook bekeken hoe de vragenlijst voor cattery’s aangepast kan worden met de informatie die nodig zou kunnen zijn omtrent FIP.Om teleurstelling te voorkomen is er besloten dat voor het onderzoek een geselecteerd aantal cattery’s monsters kunnen aanleveren. Mocht u niet geselecteerd worden willen wij u er toch met klem op wijzen dat alle gegevens die u aan ons vertrekt zeker heel zinvol zullen zijn, de Faculteit zal deze zeker kunnen gebruiken voor onderzoeksstages. We houden u op de hoogte zodra er verdere ontwikkelingen zijn.

Nieuws
Bijgewerkt op: 13 juni 2011 00:52


________________________________________________________________
________________________________________________________________


Deze website is met grote zorg ontwikkeld zowel de ontwerpers, de beheerders als Coronavirus en FIP kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade ontstaan door eventuele fouten in deze website. Coronavirus en FIP is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid van de door derden op de site geplaatste of aangeboden informatie.


**NIETS mag van deze website mag worden overgenomen of gekopieerd zonder uitdrukkelijke toestemming van Coronavirus en FIP en Dr. Herman Egberink van Dierengeneeskunde Departement Infectieziekte en immunologie te Utrecht.**