Coronavirus en FIP
Feline Infectieuze Peritonitis
Home.Wat is FIP?.Hoe kunt u helpen?.FIP agenda.Nieuws.Gastenboek.Contact.
Laatste reactie GB

 

In memoriam

Deze website is opgedragen
aan alle dierbaren die zijn
overleden aan gevolg van FIP.

Boven in het menu vind u
een knopje naar de Regenboog
brug, waar u een foto kunt
plaatsen en steun bij elkaar
kunt vinden door uw verdriet,
uw verhaal en ervaringen met
elkaar te delen.

 

De regenboog brug

Ter nagedachtenis aan

Artos de Luro
Hopper van Anatolios
Onze doelstelling
Bijgewerkt op: 04 Juli 2011 15:30

________________________________________________________________

Auteurs: M. Stubbe  en A. Hendriks


________________________________________________________________

Via deze website proberen wij zoveel mogelijk cattery’s te bereiken voor meer openheid en medewerking aan het onderzoek naar Feline Infectieuze Peritonitis, met als doel om bij de getroffen en niet getroffen cattery’s informatie te verzamelen en deze door te geven aan de faculteit te Utrecht voor hun onderzoeken en studies omtrent FIP.

Tot op heden is er zover wij weten nog geen website over FIP die op deze manier ondersteuning bied en als informatie punt dient voor kattenliefhebbers. Op deze website wordt geprobeerd om de nieuwste ontwikkelingen te vermelden van de faculteit te Utrecht omtrent FIP.

Wij willen op deze manier (met uw hulp) Dr. Egberink en zijn collega’s ondersteunen met het onderzoek naar het coronavirus en FIP en zoveel mogelijk informatie te verzamelen om kattenliefhebbers via onze website te kunnen ondersteunen met hun vragen. We zijn ons er van bewust dat er verschillende onderzoekers bezig zijn die de ziekte FIP onderzoeken maar om verwarring te voorkomen plaatsen wij alleen alle bevindingen van de faculteit te Utrecht.  

We hopen op deze manier meer duidelijkheid te kunnen krijgen voor iedereen die met vragen zit over het onderwerp FIP en hopen ook op ieders medewerking door middel van:


* Mee te werken aan het onderzoek naar FIP, meer informatie hierover vind u op de    website van de Faculteiten Dierengeneeskunde Utrecht,

* Het opsturen materialen FIP kat zoals bloedmonsters, ascites en/of pleuraal vocht    en van fecesmonsters indien de kat overleden is, de kat afstaan voor sectie.


In de hoop dat de boosdoener van deze ziekte wordt achterhaald waardoor er misschien eerder een medicatie gevonden kan worden of misschien zelfs FIP voorkomen kan worden en dat de stap naar meer openheid de afstand verkleind tussen cattery’s en de faculteit te Utrecht.


________________________________________________________________________

Laatste noot oprichters van de Coronavirus en FIP website
Bijgewerkt op: 13 Juni 2011 00:45

Auteurs: M. Stubbe en A. Hendriks

________________________________________________________________

Coronavirus en FIP website is in 2010 opgericht door M. Stubbe en A. Hendriks in samenwerking met Dr. Herman Egberink van Dierengeneeskunde Departement Infectieziekte en immunologie.

M. Stubbe en A. Hendriks: Wegens omstandigheden zijn wij genoodzaakt om te stoppen met deze informatieve website, aangezien heel veel mensen hier steun vinden, waarvan hun dierbare overleden zijn aan FIP of meer informatie zochten omtrent FIP, was dit voor ons een hele moeilijke beslissing. Vandaar dat wij op zoek zijn gegaan naar iemand die deze website van ons wilde overnemen, door het te onderhouden zodra er nieuwe informatie vrij komt omtrent FIP. Nadat wij hiervan een melding hadden gemaakt werden wij benaderd door Marika, zij wilde hiervoor graag zorg dragen.

Marika via deze weg willen wij je hartelijk danken dat je bereid bent om deze website voor te laten leven zodat kattenliefhebbers steun kunnen blijven vinden en de informatie verkrijgen over het Coronavirus en FIP.

________________________________________________________________________

Noot van de beheerder
Bijgewerkt op: 14 Juli 2011 14:27
________________________________________________

Ik ben Marika Tamboer en heb een cattery met siamezen en oosterlingen. Vorig jaar heb ik een kitten van 5 mnd verloren aan FIP. Ik was toen erg blij dat ik informatie over FIP kon vinden.

Toen ik de oproep van Marja en Alma las om deze website in de lucht te houden heb ik direct contact gezocht om hierbij te kunnen helpen.

Marja en Alma wil ik bedanken voor het oprichten van de Coronavirus en FIP website. Door de overname hoop ik een positieve bijdrage te leveren waardoor u hier informatie en steun kunt blijven vinden.


________________________________________________________________________

Deze website is met grote zorg ontwikkeld zowel de ontwerpers, de beheerders als Coronavirus en FIP kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade ontstaan door eventuele fouten in deze website. Coronavirus en FIP is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid van de door derden op de site geplaatste of aangeboden informatie.


**NIETS mag van deze website mag worden overgenomen of gekopieerd zonder uitdrukkelijke toestemming van Coronavirus en FIP en Dr. Herman Egberink van Dierengeneeskunde Departement Infectieziekte en immunologie te Utrecht.**


2010/2011 © Coronavirus en FIP